Helena Saelman-Kraut

Van frames naar WordPress

Jaren geleden volgde ik een opleiding tot webdesigner waarbij ik met html leerde werken en het maken van websites met frames.
Tegenwoordig werk ik met WordPress. Het voordeel hiervan is dat wijzigingen makkelijk en snel zijn door te voeren maar bovenal dat de nieuwe eigenaar van de kersverse website dit ook zelf kan doen zodra de site is gemaakt. Lees meer…

Hoe laat ik mij uitdagen?

Elke keer is het voor mij een nieuwe uitdaging om iets bijzonders van een website te maken. Ik werk het liefst met behulp van zelfgemaakte foto’s, die ik bewerk om de site een persoonlijke sfeer te geven, die past bij het totale geheel.
Het leuke van een website zijn de verschillende mogelijkheden tot interactiviteit. Interactiviteit is niet alleen belangrijk, maar het ultieme doel van een website. Klik op een afbeelding en er gebeurt iets… de afbeelding wordt vergroot, of u wordt meegenomen naar een gerelateerde interne, externe pagina of e-mailadres.

Handwerk

Ambachtelijk ontwerpen vind ik heerlijk om te doen. Het logo van Anima webdesign is in eigen atelier ontworpen met behulp van passer, kleurpotloden, camera en een fotobewerkingsprogramma.

Mijn doel is een stijlvolle interactieve website met een persoonlijke uitstraling.

Naast webdesign houd ik mij bezig met muziek, zang (ik zing klassieke liederen, jazz en volg een opleiding tot zangdocent), geluidstechniek, beeldende kunst, natuur, fietsen, wandelen, zeilen, een boek lezen. Lekker culinair bezig zijn en mooie wijn. Ten slotte houd ik van gezelligheid en een goed gesprek.